Zagrebački holding Mapa weba
 

U Novom Jelkovcu otvoren najsuvremeniji dječji vrtić u Zagrebu

13. svibnja 2009. - U naselju Novi Jelkovec, danas je simboličnim rezanjem vrpce otvoren najsuvremeniji dječji vrtić u Zagrebu, a zacijelo i u Hrvatskoj. Sa sadržajima kao što je bazen, ateljei za istraživanje svjetla i razvoj istraživačkih aktivnosti, dječji vrtić En ten tini odskače od državnih pedagoških standarda i mjesto je kojem bi svaki roditelj rado povjerio svoje dijete na čuvanje.

Prema riječima ravnateljice vrtića Mire Čuljak, organizacija i funkcionalni raspored unutarnjeg prostora vrtića usuglašen je sa suvremenim stručnim pristupom odgojno-obrazovnom procesu koji polazi od otvorenosti za potrebe interesa djeteta. Bazen, koji se nalazi u prizemlju vrtića, pruža mogućnost korištenja vode kao medija za specifično podršku u radu s djecom, a osobito s djecom s posebnim potrebama.

Na katu se nalaze i tri terase s tematskim sadržajima: sportska, za istraživanje prirode i za istraživanje prostora.

Među zaslužnima za ovaj izniman projekt, uz Grad Zagreb i Zagrebački holding je i projektantica Ivana Miloš koja je, kako je istaknula ravnateljica M. Čuljak, svojom profesionalnošću i spremnošću za suradnju mnogo doprinijela realizaciji ovog objekta.

Vrtić je predviđen za oko 600 djece u 20 odgojnih skupina – 10 vrtićke i 10 jasličke dobi.

U pripremio je formiranje još 9 odgojnih skupna koje bi s radom trebale započeti 1. rujna. Namijenjen je prvenstveno za djecu naselja Sopnica-Jelkove, ali ako se ukaže potreba i bude dovoljno slobodnih mjesta, u njega će se moći upisati i ostala djeca s područja Sesveta.

Svečanost otvorenja dječjeg vrtića, kojoj su nazočili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović sa suradnicima, članovi Gradskog poglavarstva, predstavnici investitora, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH i još mnogi uvaženi gosti, prigodnim programom uljepšala su djeca iz dječjih vrtića Šegrt Hlapić, Sesvete i Leptir.