Zagrebački holding Mapa weba
 

Osnovna škola

U Novom Jelkovcu nalazi se moderna osnovna škola
Unutar stambenog naselja Novi Jelkovec nalazi se i suvremena osnovna škola. Sagrađena je 2009. godine na ukupnoj bruto površini od 5553 m2 te je u ovome trenutku najveća škola u Zagrebu.

Školski objekt projektiran je za 900 učenika u 2 smjene i četrdesetak zaposlenih. U školi se nalazi 21 učionica, blagovaonica, zbornica, specijalizirane učionice s kabinetima, školska knjižnica, učionica informatike s 25 umreženih računala, dvonamjensko sklonište, trodijelna športska dvorana veličine 2022 m2 i vanjsko igralište. Sve učionice opremljene su računalom i LCD projektorom.

Razrednih odjela je 28, po 14 odjela razredne i predmetne nastave. Program produljenog boravka provodi se u šest obrazovnih skupina.

U školi djeluje stručna služba u kojoj rade psiholog, logoped i pedagog. Provodi se i program prevencije nasilja, organiziraju se radionice po odjelima, a učenicima kojima je potreban individualiziran pristup omogućen je rad u manjim skupinama.

Strani jezik, engleski ili njemački, uči se od 1. razreda, a od 4. razreda u sklopu izborne nastave može se učiti još jedan strani jezik. Djeca također mogu pohađati univerzalnu sportsku školu koju organizira Savez učeničkih sportskih klubova.

Osobita pozornost posvećena je sigurnosti i zaštiti učenika. Škola ima videonadzor i elektroničku bravu na ulaznim vratima na kojima uvijek dežura odrasla osoba.

Aktivnosti
Osnovna škola Jelkovec jedna je od škola odabranih za sudjelovanje u Europskom istraživanju jezičnih kompetencija (ESLC - European Survey on Language Competences) koje u osnovnim školama Republike Hrvatske provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s Europskom komisijom. Škola je uključena i u projekt Udruge „Školsko zvono“ u kojem aktivno sudjeluju profesori i učenici u usavršavanju znanja iz područja kemije (profesori) i biologije (učenici). U školskoj godini 2010./2011. škola se uključila i u program Međunarodne „EKO-ŠKOLE“.

Učitelji i profesori organiziraju mnoge izvannastavne aktivnosti u koje su uključena djeca od 1. do 8. razreda. Uz Likovno-ekološku skupinu, za djecu je organizirana Dramsko-recitatorska, Literarna, Lutkarsko-dramska i Novinarsko-literarna skupina. U školi djeluje Mali i Veliki zbor te orkestar, Mali informatičari, Mladi geografi, Mladi povjesničari i Foto grupa. Naučiti se može grafički dizajn trodimenzionalnih elemenata, prva pomoć, rukomet i nogomet.

Od aktivnosti tijekom školske godine obilježava se Svjetski dan jabuka, Dan kruha, Dan planeta Zemlje, Valentinovo, organiziraju se Igre bez granica te razne priredbe i športske igre.

Uz redovan program u školskoj dvorani gotovo svakodnevno, od 17.30 do 22 sata, u organizaciji sportskih klubova može se trenirati rukomet, karate, taekwondo, atletika, mali nogomet i ples.

Za djecu je organiziran prijevoz školskim autobusom koji obavlja podružnica ZET.

Adresa:
Osnovna škola Jelkovec
Dragana Plamenca 1
10360 Sesvete