Zagrebački holding Mapa weba
 

Novi Jelkovec među najpoželjnijim kvartovima u 2011.

Gdje kupiti stan u zagrebu novi  jelkovecTrešnjevka, Novi Jelkovec i centar grada u prošloj su godini bili najpoželjniji kvartovi za život, otkriva statistika specijaliziranog web portala za tržište nekretnina Centar Nekretnina. Riječ je o statistici potražnje stanova koji su na prodaji. Zanimljivo je pak da su stanovi u centru među najskupljima, u Jelkovcu su stanovi vrlo jeftini, a u najpopularnijoj četvrti, na Trešnjevci, cijene odgovaraju prosjeku na razini Zagreba.

Naime, prosječna tražena cijena stana u Zagrebu u prosincu je iznosila 1744 eura za četvorni metar, bilježi Centar Nekretnina, na Trešnjevci-sjever 1771 euro te na Trešnjevci-jug 1706 eura. Iznad 2000 eura za četvorni metar cijena se penje samo u Maksimiru te u centru, točnije, prosječni četvorni metar u četvrti Gornji grad-Medveščak stoji čak 2350 eura, a u četvrti Donji grad dvjestotinjak eura manje.

Za usporedbu, čak 1000 eura manje po četvornom metru potrebno je izdvojiti za stan u Sesvetama. Nisu samo popularna ova tri kvarta, listu najtraženijih nastavljaju redom Lanište, Maksimir, Bundek, Vrbani III, Špansko, Črnomerec te Jarun na 10. mjestu.

Autor/Izvor: Jasminka Komar/Večernji list/PressCut